Pionér presenterer – Zagor.

Den populære western-serien, Pionér, fortsetter – nå med presentasjon av andre serier – antologi.

Først ute er:

Første bok i serien – i februar

Velkommen til Darkwood

Serien Zagor ble startet i 1961, av Sergio Bonelli og Gellieno Ferri. På samme måte som Tex Willer, som også er fra Bonelli, ble serien svært populær i Italia og andre land, men i Norge har serien aldri blitt utgitt.

I serien om Zagor er det kommet ut veldig mange episoder i Italia, derfor vil vi gjøre et utvalg blant disse og gi ut de vi håper vil falle i smak hos leserne. Vi starter med begynnelsen.
Zagor rir ikke rundt på prærien, slik som ofte er vanlig i western-fortellinger. Han holder til i de store skogene i området rundt Pennsylvania, nord-øst i USA. Der kjemper han mot både banditter og indianere, for å holde fred og orden i et område forfatteren har kalt «Darkwood». Hans favorittvåpen er en øks, eller klubbe, slik som indianere brukte på den tiden. Han utnytter også indianernes tro på at han er en ånd fra underverdenen, og sprer frykt ved hjelp av triks og uhyggelige rop i de dype skogene.
Det har aldri blitt tidfestet nøyaktig av skaperne, men ser vi på miljøet og eventyrene, kan vi konkludere med at historiene nok er lagt til årene ca. 1825-1830.
Det er en god del dramatikk i serien, mye action og en smule humor, som vennen Cico, tar seg av. Alt dette får du vite mer om i denne første boka i serien «Pioner presenterer»

God lesning!