Tesah

Tex’ venn gjennom mange år.

I den aller første episoden om Tex Willer, altså den originale i Italia (1948), møter Tex ei jente som er på flukt fra noen overfallsmenn. Dette er Tesah. Dette kan du lese om i historien «Det mystiske totemet» som ble utgitt den aller første boka i serien «Tex Willer – kronologisk i farger» i Norge.

Vi får vite hvordan Tex hjelper henne å berge en skatt fra banditten Coffin og banden hans.

I 2018 bestemte Bonelli seg for å gi ut en nye serie om Tex Willer. Handlingen ble lagt til hans tidligste år, da han red rundt som fredløs i vesten, altså før han fikk rangerstjerne. Disse kom på norsk i serien Tex Willer – ukjente historier. I den andre boka kan vi igjen lese om Tex’ møte med Tesah, men nå på en litt annen måte.

Som vi ser av dialogene, har Tex møtt denne unge damen tidligere, men da var hun en jentunge.

Legg merke til henvisningen nederst til venstre … nr. 656 er ute i butikkene nå.

Tex har altså en fortid sammen med denne datteren til Grå Bjørn, og hvordan de føre møttes får vi vite i den aller nyeste utgaven av Tex Willer, som kommer i salg fredag 26. juli. Boken vi har nummerert som 656 i Norge, ble utgitt som en jubileumsutgave i Italia, nærmere bestemt Tex nr. 700. For anledningen ble den utgitt i farger, slik som den også blir i Norge.

Tex møter Tesah for mange år siden.

For å lese om Tesahs opplevelser sammen med Tex Willer, anbefaler vi at du leser Tex Willer ukjente historier 1 og 2, samt den nyeste Tex Willer 656 … alle kan kjøpes på serie.no I tillegg får vi høre om Tesah i kommende bøker av Tex Willer ukjente historier.